Je bent homoseksueel en kunt maar geen partner vinden?

Wat voor de één de volstrekt normaalste zaak van de wereld is, dat is voor de ander een ware crime te noemen. Dit geldt zeker voor het vinden van de juiste partner. Het is volstrekt vanzelfsprekend dat je het leven met iemand deelt. Tenminste, vanzelfsprekend voor degenen die al een partner hebben. Het is voor deze groep mensen vaak erg moeilijk om zich te verplaatsen in iemand die de ware nog niet is tegengekomen. Maar al te vaak krijg je te horen dat je ‘je niet druk hoeft te maken’ en ook een dooddoener als ‘op ieder potje past een dekseltje’ is een veel gehoorde opmerking. Lekker makkelijk, want het feit ligt er nu eenmaal dat het lang niet voor iedereen gemakkelijk is om een partner te vinden. Zeker als je een andere seksuele geaardheid hebt dan de mensen in jouw directe omgeving is dit vaak erg lastig. Het merendeel van de mannen valt nu eenmaal op vrouwen en andersom.

Waarom kun je als homo zijnde vaak moeilijker een partner vinden?

Eigenlijk hebben we het antwoord op deze vraag hierboven al gegeven. Toch geven we hier graag een verdere toelichting op. Feit is namelijk dat je als homo zijnde in de minderheid bent. Dit betekent dat de mensen om jou heen heteroseksueel zijn. Je komt dan ook vrijwel alleen met hetero’s in aanraking. Dit het geval op je werk, op de universiteit of hogeschool, je sportvereniging en in je vriendengroep. Helemaal niet erg natuurlijk, laten we dat zeker niet uit het oog verliezen. Maar wel erg wanneer je graag iemand wilt ontmoeten om samen verder door het leven te gaan. Uiteraard kun je verliefd zijn of worden op een hetero iemand, maar de kans is klein dat jouw liefde door hem of haar beantwoord zal worden. Bovendien loop je hierbij het risico een goede vriendschap of goede verstandhouding op het spel te zetten als je kenbaar maakt dat je op die goede vriend of vriendin valt die hetero is. Maar al te vaak kunnen hetero’s hier niet mee omgaan en voelen zij zich ongemakkelijk onder de aandacht die je voor hen hebt.

Stap uit je comfortzone

Als je als homo of lesbienne het tij wil keren, dan zal je hiertoe zelf het initiatief moeten nemen. Natuurlijk, je kunt stil in een hoekje af gaan zitten wachten of de ware zich aandient. Maar wees eerlijk, hoe groot is die kans nu helemaal? Om met mensen van dezelfde seksuele geaardheid in contact te komen zal je uit je comfortzone moeten stappen. Je zal actief op zoek moeten gaan naar die man of vrouw die net als jij homoseksueel is. Uit je comfortzone stappen is overigens een zeer relatief begrip. Want hoe erg voel jij je eigenlijk op je gemak in jouw wereld die enkel en alleen uit hetero mensen bestaat? De kans is groot dat elke dag voor jou weer een bevestiging is dat dit niet de wereld is waarin jij wilt acteren. Hoogste tijd dus om het heft in eigen hand te nemen en zelf actief op zoek te gaan naar de voor jouw ideale partner.

Hoe keer je het tij dan?

Als het je dus in real life niet lukt om een partner te vinden die net als jij gay is, dan zal je het dus elders moeten proberen. Je kunt wat dit betreft naar gelegenheden gaan waar gays elkaar ontmoeten. Dit kan een bepaalde kroeg zijn, maar dit kan net zo goed een bepaald festival zijn dat speciaal voor homoseksuelen is georganiseerd. Als je dit een stap te ver vindt, dan is dit zeker begrijpelijk. Zeker wanneer je niemand hebt die je in deze wereld kan introduceren. Niet getreurd en niet bij de pakken neer gaan zitten, want er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Eén van deze wegen is online daten. Er zijn namelijk verschillende datingsites die gespecialiseerd zijn in het leggen van contacten tussen mensen met een homoseksuele geaardheid. Dit soort datingsites zijn een uitstekend beginpunt in jouw zoektocht naar een geschikte partner. Je hoeft er de deur niet voor uit en kunt zo in alle rust kijken wat het aanbod is en naar wat voor iemand je nu precies op zoek bent. Probeer het gewoon eens, want wat heb je nu helemaal te verliezen?

Vindt de datingsite die bij jou past

Er zijn behoorlijk wat datingsites die zich richten op homo’s en lesbiennes. De juiste keuze maken is dan ook soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wij, van gratisdatingsite.nl, helpen je natuurlijk graag bij het vinden van de voor jou meest geschikte datingsite. Wij vergelijken immers alle datingsites met elkaar en hebben een aantal handige filters ingebouwd die je helpen om precies bij die datingsite uit te komen die het beste bij jou past. Bij de meeste datingsites kun je je geheel kosteloos aanmelden. Pas als je gebruik wilt maken van extra functionaliteiten ga je pas betalen. De ‘gratis’ versie geeft je echter wel een goede indruk van de datingsite en wat je hiervan kan en mag verwachten.

Volg je hart en meld je gewoon eens aan bij een datingsite waarbij jij een goed gevoel hebt. Want weet je het nog, wat heb je nu helemaal te verliezen?

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen