Eerste date ideeën

Vind jij het moeilijk om te bedenken wat te doen op je eerste date? Je bent zeker niet de enige. Veel mensen hebben moeite om iets origineels te bedenken voor hun first date. Daarom hebben we deze blog geschreven met meer dan tien top ideeën voor een eerste date, waarmee je gegarandeerd succes zult hebben.
Aan het einde van het blog vind je ook nog twee bonus tips voor jouw first date. Als je die tips opvolgt, ben je sowieso verzekerd van een tweede date.

De first date doe je op zaterdagavond

Uit onderzoek is gebleken dat bijna de helft van de vrijgezellen het liefst een date afspreekt op zaterdag. Zaterdagavond is de favoriet, maar zaterdagmiddag is ook een goede optie. Check van tevoren wat de ander beter uitkomt, alvorens van alles te organiseren. Iedereen heeft een drukke agenda vol met belangrijke verplichtingen.
Een eerste date mag 1 tot 1 ½ uur duren vinden de meeste mensen uit datzelfde onderzoek. Dat is net genoeg om elkaar een beetje vrijblijvend af te tasten. Alhoewel het natuurlijk niet genoeg is om elkaar echt te leren kennen. Maar als de first date bevalt, volgt de tweede date vanzelf.
Wat te doen op je eerste date?

Top vier eerste date ideeën

Simpel een drankje doen is op zich prima, maar natuurlijk niet erg origineel. Wil je echt een blijvende indruk op je date maken? Verras de ander dan met één van de volgende drie top tips. Jouw date zal het waarderen dat je de moeite hebt genomen om iets leuks te bedenken. Je hebt dus meteen al twee streepjes voor.
● Toerist in eigen stad is hartstikke apart.
● Thuis koken is altijd een goed idee, zeker als je man bent.
● Een verkleedpartij zal jouw date nooit meer vergeten.
● Spreek af in de sauna, super spannend en eng, maar wel leerzaam

Toeristje spelen gegarandeerd leuk

Het is veel leuker dan het klinkt. Iets toeristisch doen in je eigen regio lijkt niet heel spannend, maar dat is het juist wel. Omdat je het eigenlijk normaal gesproken nooit doet, geeft het juist een hele aparte dynamiek aan de date. Je hebt automatisch een hoop om over te praten. Het is de ideale ijsbreker.
Woon je in Noord-Holland, bezoek dan eens de Zaanse Schans op je eerste date. Of maak een rondvaart door de grachten van een van de historische steden als Alkmaar, Haarlem of Amsterdam. In Zuid-Limburg kun je bijvoorbeeld grotten bezoeken of wijn gaan proeven in een van de wijngaarden. Er zijn meer dan genoeg opties voor jouw first date.

Thuis koken is een top idee

De liefde gaat door de maag. Ria Valk zong er al over in de jaren ´90. En er gaat niets boven een maaltijd die zelf thuis bereid is. Daarmee laat je zien dat je kan koken en dat je de date bijzonder vindt. Je doet immers heel erg veel moeite om indruk op de ander te maken.
Het grote voordeel is dat de sfeer veel intiemer is dan bijvoorbeeld in een restaurant. Er is ruimte voor veel meer diepgang. Het interieur van iemand zegt veel over de persoon. Jouw date komt dus meteen extra veel te weten over jouw leven en er is genoeg stof om over te praten.

Verkleedpartij

Wil je een date om nooit te vergeten, stap dan samen een verkleedwinkel in voordat je op stap gaat. Er bestaat geen betere ijsbreker. Samen kies je een kostuum uit voor elkaar en je kleedt je vervolgens ter plekke om. Daarna vervolg je de date verkleed. Uiteraard is het handig als je de verkleedpartij combineert met een groot dansfeest of ander evenement.
Hoe dan ook, verkleden op je eerste date zal de andere zeker weten verrassen. Je houdt de sfeer luchtig en gezellig. Het gaat namelijk om lol hebben samen. Op die manier kun je elkaar op een originele manier leren kennen en zie je gelijk of je matcht.

Afspreken in de sauna

Als jullie allebei super stoer zijn, spreek dan af in de sauna. Ja inderdaad een sauna waarbij je alle kleren uitrekt. Toegegeven dit is niet voor watjes, maar wel super spannend. Je gaat er natuurlijk niet samen naar toe, maar spreekt ergens af binnen op een bepaald tijdstip. Op die manier wordt het nog spannender. Want je moet elkaar daar binnen zien te vinden. Het heeft drie grote voordelen. Je hoeft niet na te denken wat je aantrekt. Aangezien jullie allebei bloot zullen zijn, schept dat ook een band en verkleint de afstand. Daarnaast als de lichaamsbouw voor jou een belangrijke factor is bij je partner keuze, dan weet je gelijk wat je in huis haalt. Nogmaals dit is niet voor iedereen weggelegd, maar wel origineel.

Nog 10 tips voor eerste date:

● Bezoek samen de dierentuin of een wildpark
● Picknicken op een zwoele zomeravond
● Luxe date in het casino
● Wandelen in het of langs het strand (neem dan gelijk zonsondergang mee)
● Zijn jullie sportief, ga dan samen sporten
● Een kermis zorgt altijd voor veel plezier
● Lachen is gegarandeerd bij stand-up comedy
● Spreek af in een sauna, zie je gelijk hoe de ander eruit ziet zonder kleren
● Samen honden uitlaten is altijd een hit
● Samen de zonsondergang ergens bekijken is super romantisch
● Bierproeven, weer eens wat anders dan wijnproeven

Nummer #1 van de bonus tips eerste date

Wat je ook gaat doen tijdens je eerste date, vergeet niet om het dynamisch te houden. Niemand heeft zin om urenlang tegenover elkaar te zitten en alleen maar te praten. Zorg voor beweging in je date. Een nieuwe omgeving of activiteit geeft weer nieuwe gespreksstof en houdt de date levendig.
Stel dat je simpel een drankje gaat doen. Maak er dan een mini tour van. Ga elk drankje ergens anders doen. Bedenk wat plekken van tevoren, maar laat de ander kiezen. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Je zult zien dat avond op een natuurlijke wijze levendig en speels blijft.

Nummer #2 bonus tip first date

In de meeste gevallen is het doel van de eerste date om elkaar beter te leren kennen. Het is dus belangrijk om een plek te kiezen waar er makkelijk gepraat kan worden. Als je naar een concert gaat, zul je weinig gelegenheid hebben om wat meer over elkaar te weten te komen. Een rustige bar, restaurant, park of gewoon thuis zijn ideale plekken voor een goed gesprek.
Nodig de ander uit in jouw leven. Naast woorden kun je met de keuze van locatie of activiteit ook meer over jezelf blootgeven aan de ander. Je kunt jouw date meenemen naar jouw lokale kroeg om wat te gaan drinken. Of je kunt samen gaan tennissen op de tennisclub waar je lid bent. De ultieme plek is zoals gezegd je date bij jou thuis uit te nodigen en voor hem of haar te koken.

Nu weet je wat te doen op een eerste date

Als je de eerste date ideeën en de bonus tips goed opvolgt, dan wordt jouw volgende first date gegarandeerd een succes. Je zult zien dat de ander het heel erg waardeert dat je de moeite neemt om de date te organiseren en iets origineels wilt ondernemen. Daarmee scoor je zeker weten punten. De tweede date is dan zo goed als zeker. En wie weet wel nog meer?

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen