Alle datingsites nu vergelijken

Veelgestelde vragen

Waarom zou ik online daten?

proostWeet je niet of u online daten wel zou aandurven? We hebben alle voordelen van online daten op een rij gezet. Zo kan je rustig bekijken of online daten iets voor jou is.

De grootste voordelen van online daten:
1. Gemakkelijk een persoon uit een bepaalde omgeving te vinden.
2. Je kan ‘sorteren’ op eigenschap. Daardoor is de kans groter dat het klikt bij een afspraakje.
3. Je ontmoet mannen of vrouwen die je in het echte leven wellicht niet tegen was gekomen of je nooit op was gevallen. Het aantal online daters groeit nog steeds.
4. Je weet direct dat de persoon waarmee je date ook op zoek is naar een ontmoeting of relatie, anders daten ze niet online.
5. Bij geen interesse kan je makkelijker iemand afwijzen dan als je een man of vrouw in de kroeg of op straat tegenkomt en vraagt een keer af te spreken.
6. Je kan met meerdere mannen of vrouwen tegelijkertijd chatten en zit niet direct vast aan een persoon.
7. Je legt op een laagdrempelige manier contact. Je hoeft niet daadwerkelijk naar iemand toe te stappen, maar slechts een berichtje te sturen. Dit is veel minder eng.
8. Vaak chat je eerst voordat je een afspraakje maakt, waardoor je meer met de date te bespreken heeft dan als je iemand een paar minuutjes in de sportschool hebt besproken.
9. Je verspilt geen tijd en geld aan afspraakjes met personen waarbij na een minuut eigenlijk al duidelijk is dat het niet klikt. Doordat ke al een fase van chatten of berichten sturen achter de rug hebt, is het vaak wel makkelijker in te schatten of er enige klik zal zijn.

Daarnaast is het voordeel voor vrouwen dat ze online meer controle over mannen hebben dan tijdens een fysieke date. Voor lesbische vrouwen is daarnaast ook het voordeel dat het direct duidelijk is dat een andere vrouw ook lesbisch is, omdat het simpelweg op het profiel wordt aangegeven. In het ‘echte’ leven is dit bij vrouwen veel minder goed zichtbaar. Voor mannen is het voordeel van online daten dat vrouwen online veel eerder op mannen ‘afstappen’ dan in een fysieke omgeving.

Vind de juiste datingsite

 

Alle datingsites nu vergelijken

Meer artikelen