De 10 beste dating profiel tips voor foto en tekst

Heb jij al een tijdje een dating profiel, maar kun je niet de juiste date vinden? Of krijg jij maar geen reactie op je berichtjes? Besteed dan vijf minuutjes van je dag om deze blog te lezen. Hierin onthullen we namelijk de 10 beste dating profiel tips. Met een top dating profiel zul jij heel snel jouw perfecte partner vinden.
Aan het einde geven we ook nog bonus tips weg o.a. voor de beste profielfoto´s. Want je tekst kan nog zo leuk zijn, de foto´s zijn het belangrijkste onderdeel van jouw online dating profiel. Profielfoto’s maken of kraken jouw profiel.

10 tips om je datingprofiel te verbeteren

Vaak zijn het kleine details die het verschil maken in een dating profiel. Er zijn immers zoveel profielen waar een potentiële date doorheen moet scrollen. Des te meer tijd en aandacht jij aan jouw profiel besteedt, des te meer berichtjes je zult ontvangen van potentiële dates. Zo simpel is het nou eenmaal.
Gebruik deze 10 tips dus om meer succes te krijgen met daten. Je zult zien dat het niet lang meer zal duren totdat jij heerlijk op date gaat met jouw gedroomde partner. Wie weet kun jij binnenkort zelfs jouw status van single naar ‘in een relatie’ veranderen?

Tip 1 – Neem een betaald abonnement

Als je het je kan veroorloven, neem dan een betaald abonnement. Op veel datingsites kunnen de (premium) leden zien of een ander lid een gratis member is of een betaald lid. Leden die betalen om een datingsite te gebruiken zijn per definitie betrouwbaarder en serieuzer op zoek naar een leuke partner. Ze hebben er immers ergens geld voor over, dus dat houdt in dat ze echt op zoek zijn en niet voor de lol even een profiel hebben aangemaakt. Denk niet te snel dat op de datingsite waar jij zit, dat dit niet zichtbaar is, want vaak zie je pas of iemand betaald heeft of niet als je zelf een premium lidmaatschap hebt afgesloten. Daarnaast heb je, nadat je hebt betaald, veel meer functies tot je beschikking en daarmee een groot voordeel ten opzichte van de gratis leden. Ook hierdoor zul je eerder een date scoren.

Tip 2 – Gebruik een scherpe foto voor je profiel

De foto is de eerste indruk die een potentiële date van jou krijgt. Het is dus van belang dat deze foto duidelijk en scherp is. Dan kom je zelfverzekerd en trots over op de ander. Een wazige en onduidelijke foto geeft daarentegen een ongeïnteresseerde indruk. Je zult zien dat je met een mooie en scherpe foto meteen meer berichtjes ontvangt en sneller een date krijgt.

Tip 3 – Een goede dating tekst is altijd positief

Een positieve blik op het leven is aantrekkelijk. Met een positieve profieltekst maak je veel meer kans op een date. Schrijf dus niet op wat je allemaal niet zoekt in een partner, of wat voor ellende je allemaal meegemaakt hebt in eerdere relaties. Probeer liever op een positieve manier te verwoorden wat je wel zoekt in een partner en relatie.

Tip 4 – Humor is belangrijk in een goed dating profiel

Daten moet leuk en luchtig zijn. Dus een beetje humor in een dating profiel doet het altijd goed. Neem jezelf niet te serieus, dat is niet aantrekkelijk. Humor staat altijd hoog op het lijstje van wat mensen in een partner zoeken. Met een grappige profieltekst krijg je zeker weten meer reacties op je profiel.

Tip 5 – Maak je interesses duidelijk in je foto op je dating profiel

Succesvolle daters gebruiken hun profiel foto´s om iets over zichzelf te vertellen. Reis je graag? Plaats dan een mooie vakantiefoto in je profiel. Ben je gek van klassieke muziek? Gebruik dan die ene leuke selfie in de schouwburg. Zo nodig je potentiële partners uit met dezelfde interesses om jou een bericht te sturen, want je trekt direct hun aandacht met een foto waar zij ook interesse in hebben.

Tip 6 РCorrecte spelling is ̩̩n van de beste aanbevelingen

Het zal je verbazen over hoeveel mensen afknappen op een profieltekst die volstaat met spelfouten. Het is een klein detail dat een groot verschil maakt. Een tekst met correcte spelling en grammatica straalt intelligentie en daadkracht uit. Wederom eigenschappen die hoog in het lijstje staan bij veel mensen. Gebruik dus altijd een spellingschecker

Tip 7 – Beschrijf wat voor een date je precies zoekt

Oké, het streelt jouw ego als je veel berichtjes krijgt. Maar wat heb je eraan als de helft van die berichtjes van mannen of vrouwen komen die niet bij jou passen? Wees dus duidelijk in wat je zoekt. Scheelt een hoop tijd en gedoe bij het zoeken naar jouw perfecte date. Het straalt bovendien zelfverzekerdheid uit. Je weet precies wat je wilt en dat is een aantrekkelijke eigenschap.

Tip 8 – Afkortingen zijn niet altijd duidelijk voor iedereen

Als potentiële dates jouw profiel niet begrijpen, dan zullen ze minder snel reageren. Probeer dus het gebruik van afkortingen te vermijden. Niet iedereen weet wat een bepaalde afkorting betekent. En ze gaan het heus niet opzoeken. Ze kijken liever gewoon even verder.

Tip 9 – Check het profiel voorbeeld van de man of vrouw die jij leuk vindt

Je hoeft niet zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Kijk gewoon hoe anderen het doen. Verzamel drie of vier profielen van mannen of vrouwen waar jij op zou reageren. Maak vervolgens een lijstje met positieve en negatieve punten. Check je eigen profiel en maak waar nodig verbeteringen.

Tip 10 – Vertel geen onzin

Natuurlijk doe je jezelf een beetje beter voor in je dating profiel dan je misschien in het echt bent. Dat doet iedereen. Maar vertel geen klinkklare onzin. Daar kom je echt niet ver mee. Want als je gaat daten dan val je vanzelf snel door de mand. Niets is een grotere afknapper dan iemand die leugens vertelt. Blijf dus zo eerlijk mogelijk in je profiel.

Bonus tip1 voor jouw dating profiel

De foto´s zijn het allerbelangrijkste onderdeel van je dating profiel. Zet er dus minimaal drie verschillende foto´s op voor het meeste succes. De hoofdfoto moet een foto zijn met je gezicht en een deel van je bovenlichaam. Uiteraard is het belangrijk dat je lacht en goed belicht bent. Zonnebrillen zijn een afknapper. Wees trots op hoe je er uitziet en straal dit uit.
Laat in de andere twee foto’s iets meer over je interesses zien. Een foto met je huisdier doet het altijd goed. Of denk aan een foto dat je aan het sporten bent of op het strand ligt te genieten. Zorg ervoor dat je niet teveel poseert en dat je verschillende delen van je lichaam kunt zien. Vergeet niet dat alle foto´s scherp moeten zijn.

Bonus tip2 – Gebruik deze tips ook echt

Deze is misschien aan de ene kant een beetje flauw, maar aan de andere kant toch heel relevant. Veel daters gebruiken twee of drie tips uit dit lijstje en haken dan af. En dat is jammer, want dan doe je maar half werk of nog minder. Wil jij echt een succesvol dating profiel? Zorg er dan voor dat je ALLE tips uit dit lijstje serieus neemt en de verbeteringen aanbrengt in jouw eigen profiel. Alleen dan zul jij betere dates krijgen en uiteindelijk jouw perfecte levenspartner vinden. Als je denkt klaar te zijn met je profiel, loop dit lijstje dan nog eens door, om te kijken welke zaken je vergeten bent.

Wat is jouw ervaring? Heb je een vraag? Reageer hieronder!

Je email adres zal bij het plaatsen van je reactie niet worden getoond.

Meer artikelen